woensdag, 3. november 2010 - 22:01

Emmen maakt in en uit de bus stappen makkelijker

Emmen

In en uit de bus stappen wordt makkelijker in de gemeente Emmen. De gemeente past 167 bushaltes aan om deze toegankelijker te maken voor ouderen en mensen met een handicap.

Alle centraal gelegen bushaltes en de bushaltes bij (woon)zorginstellingen in de buitendorpen worden verhoogd. Hierdoor ontstaat er een gelijkvloerse instap die het in- en uitstappen makkelijker maakt. Aanleiding voor toegankelijk busvervoer is onder andere de vergrijzing en het aantal inwoners met een beperking in Nederland.

De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht voor het beter toegankelijk maken van het openbaar vervoer. Doelstelling is om het mogelijk te maken dat zoveel mogelijk mensen met een handicap gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. In 2002 hebben de OV-autoriteiten in Nederland, waaronder de provincies Groningen en Drenthe, de intentieverklaring ‘Toegankelijk Openbaar Vervoer’ ondertekend. Deze verklaring dient als belangrijke stap ter invulling van de wet ‘Gelijke Behandeling Gehandicapten en Chronisch Zieken’
Provincie:
Tag(s):