vrijdag, 18. juni 2010 - 22:29

Emmense gemeenteraad live via internet te volgen

Emmen

Thuis de vergaderingen van de Emmense gemeenteraad live volgen. Dat kan vanaf donderdag 24 juni via www.gemeenteraademmen.nl. De beelden van de (vervroegde) raadsvergadering, waar onder andere de Kadernota aan de orde komt, worden vanaf 09.00 uur uitgezonden. Met het uitzenden van de vergaderingen via internet wil de raad de politiek dichter naar de burgers brengen.

De raadzaal van het gemeentehuis in Emmen is voorzien van een digitaal camerasysteem. In de zaal hangen nu vier camera’s. Op het moment dat een raads- of commissielid op zijn of haar microfoon drukt om iets te zeggen, richt een van de camera’s zich automatisch op deze persoon. De naam van de spreker komt op dat moment ook in beeld.

Ook na de raadsvergadering zijn de opnames terug te zien. De beelden komen in een digitaal archief. Bezoekers van de site kunnen de hele vergadering bekijken, maar kunnen ook voor een bepaald fragment kiezen. Zo kan men selecteren op naam van de spreker en agendapunt.

Het digitale camerasysteem maakt onderdeel uit van het project ‘digitale voorzieningen gemeenteraad’, waar ook het vernieuwen van de raadsite www.gemeenteraademmen.nl onder valt. De komende maanden wordt gewerkt aan een verbeterde en gebruikersvriendelijke site die de tweede helft van dit jaar wordt opgeleverd.
Provincie:
Tag(s):