dinsdag, 2. november 2010 - 22:04

Emmerdennen toneel van gewelddadige berovingen

Emmen

In de Emmerdennen in Emmen zijn de afgelopen weken drie mensen op gewelddadige wijze beroofd. De politie gaat er vanuit uit de drie overvallen verband houden met elkaar en heeft daarom een onderzoeksteam geformeerd.

De eerste beroving was op dinsdag 19 oktober omstreeks kwart voor elf ’s avonds, toen een 56-jarige vrouw beroofd werd door een onbekende man. De vrouw fietste over het verharde fietspad tussen Angelslo en Emmerhout. Ter hoogte van de Heckningecamp werd ze van de fiets geduwd door een man die naast haar kwam rijden op een fiets. Nadat de vrouw was gevallen, trok de man haar tas van de schouder en ging er mee vandoor. In de tas zat haar portemonnee met inhoud. Na de beroving belde de vrouw de politie, waarna een onderzoek op de plaats van het incident is gevoerd. Daar is een sporenonderzoek gedaan door forensische rechercheurs, waarbij nog wat persoonlijke bezittingen van de vrouw zijn teruggevonden die ze bij de worsteling was kwijtgeraakt.

Kort na de beroving heeft het slachtoffer met een vrouw gesproken die vanuit de richting Rondweg kwam fietsen. De politie wil deze vrouw graag spreken en verzoekt haar of ze contact wil opnemen.

Ruim een week later op woensdagavond 27 oktober, rond tien uur ’s avonds, is een 72-jarige man van zijn fiets geduwd en bedreigd door twee mannen. De man reed over het fietspad tussen de Dingspellaan en de Laan van de Eekharst. Ter hoogte van een bankje kwam een van de daders op hem af rennen en gaf hem een duw. Daardoor kwam hij te vallen, waarna hij werd bedreigd met een wapen. Omdat de man verder niets van waarde voor de daders bij zich had, zijn ze er vandoor gegaan zonder buit.


Op vrijdagavond 29 oktober om acht uur ’s avonds is een 17-jarig meisje uit Emmen slachtoffer van een gewelddadige beroving door meerdere daders. Ze fietste over een verhard fietspad tussen de Laan van de Eekharst en het Scheperziekenhuis. Bij een bankje werd ze van haar fiets geduwd, waarna ze door meerdere daders is bedreigd met een wapen, geslagen en beroofd. Bij de beroving is haar portemonnee met inhoud gestolen. Na de gewelddadige beroving is het meisje verder gefietst.

Alle drie de berovingen hebben alle plaatsgevonden in de Emmerdennen in het bosvak dat wordt begrensd door Scheperziekenhuis, Houtweg, en de wijken Emmerhout en Angelslo.

Het onderzoeksteam van de politie is op zoek naar mensen die de afgelopen weken in de Emmer dennen zijn geweest en die iets bijzonders is opgevallen dat verband kan houden met deze berovingen. Het gaat om de mensen die nog niet met de politie hebben gesproken. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Emmen, telefoon 0900 8844. Mensen die reden hebben om hun informatie anoniem door te geven, kunnen dit doen bij Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800 7000.
Provincie:
Tag(s):