maandag, 13. december 2010 - 22:12

Enorm formaat flowerbeds in Duiven

Duiven

Het speciale vuurwerkteam van de politieregio’s Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid werd in de nacht van vrijdag op zaterdag ingezet bij een onderzoek van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

Rond drie uur in de vroege zaterdagochtend werd er 1000 kilogram illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Een 25-jarige man uit IJsselstein reed over de A12 langs Duiven toen hij door agenten staande werd gehouden. Zij vermoedden dat de man een partij illegaal vuurwerk vervoerde. Bij controle bleek de bus waarin de man reed, vol te liggen met verboden vuurwerk. De man uit IJsselstein is aangehouden op verdenking van bezit, vervaardigen, voorhanden hebben of afleveren van vuurwerk en overgebracht voor verhoor naar het politiebureau in Arnhem. Tegen de man wordt een proces verbaal opgemaakt.

Er werden enkele enorme flowerbeds aangetroffen. Dit is groot siervuurwerk en deze flowerbeds zijn verboden in Nederland.Vergelijkbaar vuurwerk wordt door professionele vuurwerkbedrijven bij evenementen gebruikt.Ook voor particulier gebruik bestaan er kleinere flowerbeds die wel legaal zijn.De aangetroffen flowerbeds zijn enorme batterijen met dezelfde werking met veel meer kruit.

Enkele flowerbeds wogen ongeveer 60 kilogram per stuk met een afmeting van 1.40 bij 1 mtr.De 1000 kilogram vuurwerk is in beslag genomen. Dat wordt afgevoerd en vernietigd.
Provincie:
Tag(s):