dinsdag, 23. februari 2010 - 21:03

Enorme groei duurzaam inkopen in Tynaarlo

Tynaarlo

Van 16,5% duurzame inkopen in 2008 naar 81% in 2009. Een eigen onderzoek heeft dit uitgewezen. Tynaarlo legt de lat hoog en werkt dit jaar toe naar 100% duurzaam inkopen. Wethouder Harm Assies is ermee ingenomen: “Ik vind dit een mooi resultaat!”

Bij de aanschaf van diverse producten passen B en W van de gemeente strenge milieucriteria toe. Het gaat dan om bijvoorbeeld kantoorartikelen, bruggen, dienstauto’s en vele andere producten. Zo moeten dienstauto’s van de gemeente het label A of B hebben. Deze criteria gelden voor in totaal 45 productgroepen.

Bij duurzaam inkopen houdt de gemeente rekening met het hier en nu, maar ook met de toekomstige generaties. Het gaat om het vinden van een structurele balans tussen maatschappelijk welzijn (people), de natuurlijke omgeving (planet) en sociaal-economische ontwikkeling (profit). Bij de laatste gaat het naast milieuaspecten ook om allerlei onderwerpen op het gebied van sociale criteria. Bijvoorbeeld het tegengaan van kinderarbeid en het stimuleren van aanvaardbare arbeidsomstandigheden.
Provincie:
Tag(s):