donderdag, 20. mei 2010 - 20:25

Enthousiaste jongeren op Pak je Kans! manifestatie

Emmen

Een grote manifestatie vond woensdagmiddag plaats voor werkzoekende jongeren en schoolverlaters uit Zuidoost-Drenthe. In het Werkplein Zuidoost-Drenthe konden de jongeren tussen 16 en 27 jaar tijdens deze middag hun kansen op de arbeidsmarkt ontdekken. Met Don Diablo als gastspreker, werkgevers, opleidingen, workshops, vacatures en allerlei activiteiten om allerlei banen uit te testen. Ruim 350 jongeren zijn op de manifestatie afgekomen.

Tijdens de manifestatie konden de jongeren zelf gaan ontdekken welke beroepen bij hen past. Ze konden informatie krijgen, meedoen aan workshops of een beroep zelf uitproberen. Veel jongeren maakten van de gelegenheid gebruik om een keer op een heftruck te rijden, een ober-hindernisbaan te lopen, een fiets te repareren en met een echte chefkok te koken. Ook was er veel belangstelling voor vacatures en leerwerkbanen.

De Pak je Kans! manifestatie werd naast Emmen tegelijkertijd ook in Assen en Hoogeveen georganiseerd. Ook daar kwamen honderden jongeren op de manifestatie af. Pak je Kans! is een van de acties van het Actieplan Jeugdwerkloosheid, waarin gemeenten en het UWV WERKbedrijf vanuit de Werkpleinen samen werken om jongeren aan een (leerwerk)baan te helpen. In Drenthe zijn ca. 2.500 jongeren ingeschreven als werkzoekende. Sinds november 2009 is de jeugdwerkloosheid gestegen met 35%. In de komende maanden worden vanuit de Werkpleinen extra acties ondernomen om de jeugdwerkloosheid tegen te gaan.
Provincie:
Tag(s):