woensdag, 24. november 2010 - 13:19

Eredivisieclubs lijden recordverlies: 89,5 miljoen euro

Amsterdam

(Elfvoetbal) Slechts drie clubs uit de Eredivisie behaalden vorig seizoen positieve cijfers op financieel gebied.

Opgeteld werd er afgelopen boekjaar in de vaderlandse competitie zelfs een recordverlies van 89,5 miljoen euro geleden, zo blijkt uit een onderzoek van De Volkskrant.

Twee seizoenen geleden bedroeg de totale schuld van de clubs nog 64 miljoen euro. Vorig seizoen werd daar nog een flink schepje bovenop gedaan. Alleen FC Twente, NEC en FC Groningen kwamen in het onderzoek met positieve cijfers naar voren. RKC Waalwijk speelde quitte.

De totale schuld van bijna negentig miljoen is berekend op zestien ploegen die vorig jaar in de Eredivisie speelden. De resultaten van VVV-Venlo en Vitesse zijn niet opgenomen in het onderzoek, omdat van die clubs nog geen actuele gegevens bekend waren. De club uit Venlo bracht onlangs zelf naar buiten een positief saldo te hebben over het boekjaar 2009/2010.

Ajax is de absolute koploper met een negatief saldo van 22,8 miljoen. PSV (17,5 miljoen), SC Heerenveen (14,9 miljoen en Feyenoord (14 miljoen) leden tevens een miljoenenverlies. Volgens het onderzoek is de belangrijkste oorzaak van de torenhoge schulden dat clubs meer geld uitgeven dan dat er binnenkomt.
Provincie:
Tag(s):