zaterdag, 7. augustus 2010 - 9:51

Ernstig gewonden bij schietincident centrum

Amsterdam

Bij een schietincident in de Nieuwe Spiegelstraat in het centrum van Amsterdam zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.00 uur twee mannen ernstig gewond geraakt. Dit maakt de politie vandaag bekend.

De politie hield kort daarna drie mannen op de Herengracht aan op verdenking van betrokkenheid bij het incident. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Aan het incident ging mogelijk een woordenwisseling tussen twee groepen mannen vooraf. Daarbij werd geschoten. Een aantal mannen rende vervolgens weg in de richting van de Herengracht. Daar kon de politie even later drie Amsterdammers aanhouden bij een personenauto. Zij zijn voor verhoor ingesloten op een politiebureau. De politie zette de Nieuwe Spiegelstraat af en startte met sporenonderzoek.

Twee mannen, 26 en 29 jaar oud, raakten ernstig gewond. Ze zijn voor behandeling naar een ziekenhuis overgebracht. Naar de exacte toedracht van het misdrijf wordt nog onderzoek gedaan. Rechercheurs van het district Centrum hebben de zaak in onderzoek. Het team komt graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben. Zij kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900 8844. Noot voor de redactie: Tijdens het incident was het druk in het centrum van Amsterdam in verband met de aanstaande Gay Parade. De politie benadrukt dat dit incident niet homo-gerelateerd is.
Provincie:
Tag(s):