zondag, 12. december 2010 - 13:27

Ernstige verwonding aan hand door vuurwerkongeluk

Anna Paulowna

De politie Noord-Holland Noord waarschuwt al enige tijd voor de aankoop van illegaal vuurwerk. Dat het vreselijk mis kan gaan werd afgelopen vrijdagavond in Anna Paulowna bewezen toen de hand een 35-jarige man uit Barsingerhorn aan flarden ging na het ontsteken van een zogenaamde ‘Cobra zes’ (C6).

Het vuurwerk werd meegebracht door een 25-jarige man uit Wieringerwerf. Hij ging met zijn auto een vriend ophalen die een feestje vierde in een kantine bij een bedrijf aan de Lange Ring. Toen hij binnen stapte liet hij vuurwerk zien aan de ongeveer acht aanwezigen. Eén van hen, de 35-jarige man uit Barsingerhorn, kreeg het vuurwerk in handen. Het ging om een illegale Cobra zes (C6) uit België.

Plotseling ging het stuk vuurwerk af. Het is nog niet duidelijk wie het heeft aangestoken. Toen de eigenaar riep dat het om zeer gevaarlijk vuurwerk ging rende het slachtoffer er mee weg. Voordat hij een raam kon openen kwam het in zijn hand tot ontploffing. De man raakte daarbij ernstig gewond. De ruit sneuvelde. Hij mist de drie middelste vingers van zijn rechterhand en moest met spoed worden opgenomen in het ziekenhuis.

De man die het vuurwerk mee had gebracht is door de politie aangehouden. Hij had in zijn auto nog meer verboden vuurwerk liggen waaronder drie pakjes C6, een 100.000-klapper en 20 lawinepijlen. Hij werd aangehouden en tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt. Het slachtoffer moet nog worden gehoord.
Provincie:
Tag(s):