donderdag, 7. oktober 2010 - 18:39

Eten bestellen razend populair onder Nederlanders

Diemen

Dat de afhaalchinees populair is was al langer bekend. Het bezorgen van maaltijden wint echter in rap tempo aan populariteit onder Nederlanders. Dit is één van de resultaten uit het eerste grootschalige onderzoek naar de Nederlandse bezorg- en afhaalmarkt door Trendbox in opdracht van Thuisbezorgd.nl.

Liefst 84% van de Nederlanders haalt wel eens eten af. Deze groep is daarmee nog altijd groter dan de 52% van alle huishoudens die wel eens maaltijden bestelt bij een bezorgdienst.

Vrouwen bepalen vaker dan mannen dat er eten wordt besteld en besluiten bovendien wat er gegeten wordt. Waar mannen over het algemeen Chinees bestellen kiest de vrouw meestal voor een pizza. Ook verschillen voorkeuren per leeftijdscategorie. Jongeren bestellen vaker bij een pizzeria terwijl ouderen meestal Chinees of Indonesisch eten bestellen.

Op dit moment wordt reeds meer dan één op de drie bezorgmaaltijden via internet besteld. Jongeren bestellen nu al veel vaker dan gemiddeld online in plaats van telefonisch. Eten bestellen via internet is vooralsnog vooral een grote steden fenomeen. In minder verstedelijkte gebieden wordt niet zozeer minder dan gemiddeld besteld, maar gebeurt dit vaak nog via de telefoon.
Categorie:
Tag(s):