maandag, 15. november 2010 - 20:22

€ 15 miljoen voor vliegbasis Soesterberg

Soesterberg

Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu investeert € 10 miljoen in de herontwikkeling van de voormalige vliegbasis Soesterberg.

Ook steekt de Minister € 5 miljoen in het stationsgebied van Veendam. Omdat in beide gevallen sprake is van co-financiering door gemeenten en provincie, bedraagt de totale investering € 38 miljoen.

Nu de voormalige vliegbasis gesloten is, wil de gemeente deze gelegenheid benutten om het dorp Soesterberg een kwaliteitsimpuls te geven. Zo wordt de barrièrewerking van de N237 aangepakt, krijgt Soesterberg-Noord een opknapbeurt en wordt er in het dorpshart een campus gebouwd. Dit wordt een evenemententerrein met faciliteiten voor sporters, zorginstellingen voor jong en oud en een veelzijdig aanbod van woningen. De voormalige vliegbasis wordt grotendeels omgevormd tot een landschapspark.

In Veendam wordt de oostelijke entree van de stad op de schop genomen: de Poort van Veendam. Ook wordt er geïnvesteerd in het stationsgebied en de historische Jonkerloods wordt omgebouwd tot busstation. Op het oude Lloyd’s terrein verrijst een nieuwe stadswijk met behalve woningen ook horeca, sport en (zorg-gerelateerde) bedrijvigheid.

De investeringen in Veendam en Soest vloeien voort uit de zogenaamde motie-Van Heugten uit 2008 waarin 14 ruimtelijk-economische projecten € 83,5 miljoen toegewezen kregen van het Rijk. Uitdrukkelijk doel is om Nederland economisch sterker uit de crisis te laten komen.
Provincie:
Tag(s):