vrijdag, 26. februari 2010 - 17:19

EU-Commissaris Kroes spreekt op ICTEFAF

Maastricht

EU-commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) spreekt op 12 maart tijdens de ICTEFAF Business Meeting in Maastricht. Ze doet dat op uitnodiging van Gedeputeerde Jos Hessels, die Limburg met breedbandverbindingen tot in elk huis en bedrijf op de kaart wil zetten als regio met supersnelle internetverbindingen.

Het belang van breedband voor de Europese economie blijkt volgens Hessels uit het feit dat EU-voorzitter Barroso een van de meest ervaren eurocommissarissen op het dossier Digitale Agenda heeft gezet. ,,Kroes is nu de belangrijkste persoon in Europa die over ICT en telecom gaat. De regelgeving hierover is enorm in ontwikkeling en wordt in Brussel gemaakt. Zij beslist er dus over.”

Haar deelname aan de ICTEFAF is volgens Hessels ook een erkenning voor het beleid om sterk in te zetten op breedband in Limburg en de grensregio’s met België en Duitsland. ,,Limburg wil op het gebied van breedband voorop gaan lopen. Daarom moeten we glasvezel - of wat daar qua snelheid en specificaties bij in de buurt komt - aanleggen. Dat is een enorme groeisector qua bedrijvigheid. Want het gaat niet om het aanleggen van de kabel alleen, maar met name om de bedrijven die daardoor naar Limburg zullen komen. De komst van Kroes geeft aan dat we als koploper gezien worden.”

De 5e TEFAF Business Meeting valt samen met de prestigieuze internationale kunstbeurs The European Fine Art Fair (TEFAF). Thema van de Business Meeting is dit jaar informatie- en communicatietechnologie (ICT).
Provincie:
Tag(s):