donderdag, 30. september 2010 - 22:15

‘Even afkoelen’ mooiste foto in Zwolse fotowedstrijd

Zwolle

Joop Bredewold heeft met zijn foto ‘Even afkoelen’ de fotowedstrijd ‘Zomer in je wijk 2010’ van de gemeente Zwolle gewonnen. Dit heeft de gemeente Zwolle donderdag bekendgemaakt.

De winnaar ontvangt daarvoor uit handen van wethouder en juryvoorzitter Nelleke Vedelaar een cheque van 150 euro voor een digitale camera naar keuze. In totaal stuurden de Zwolse wijkbewoners 98 foto’s in.

De winnende foto is gemaakt in de Spoorstraat in de wijk Assendorp. De foto toont een zomers tafereel, waarbij een volwassen man verkoeling zoekt in een kinderbadje. De jury prees met name het spontane element in de foto.

De tweede prijs ging naar André van den Akker, die een fraaie foto van de Jeugdsurvival 2010 in Westenholte instuurde. De derde prijs was voor Jeroen Kneijber. Hij fotografeerde vanaf Pannekoekendijk de Zwolse Zomerkermis. Beide inzenders ontvangen een fraaie vergroting van hun ingezonden foto.

Foto’s uit alle wijken
De jury is verheugd over het grote aantal foto´s dat is ingestuurd. “Uit alle wijken zijn foto’s ingestuurd, en niet alleen van gevorderde fotografen. Daardoor krijg je een goed beeld wat er in zo’n zomer als deze in Zwolle gebeurt”, vindt juryvoorzitter Nelleke Vedelaar. “

Van mensen die zich vermaken op een buurtbarbecue of bij het rondje Zwolle op de fiets en mensen die de rustige plekjes opzoeken in de wijken of zich onderdompelen in de drukte van de binnenstad. Je ziet het terug in de winnende foto´s: Zomer in de straat, de wijk en zomer in Zwolle.”

De gemeente Zwolle schreef de fotowedstrijd uit ter gelegenheid van de uitbreiding van het wijkengedeelte van de website www.zwolle.nl/zwolsewijken. Dit deel van de site bevat alle actuele informatie van een wijk en biedt meer ruimte voor foto’s uit de wijken. Een collage van ingezonden foto’s is hier ook te vinden.
Provincie:
Tag(s):