woensdag, 28. april 2010 - 15:23

'Explosief' drugslab in garagebox in Kerkrade aangetroffen

Kerkrade

Bij doorzoekingen in Kerkrade en Landgraaf heeft de politie dinsdagmiddag een drugslab ontdekt in een garagebox aan de Kaalheidersteenweg in Kerkrade. ‘Het lab was verstopt achter een blinde muur in de garage, die van buiten drie meter langer was dan van binnen’, meldt de politie woensdag.

Explosieve chemicaliën
Een keukenkastje bedekte de toegang tot de slechts 80 cm hoge werkplaats. De ruimte, die vol stond met lichtontvlambare en explosieve chemicaliën, is nog gisteravond leeggehaald door een gespecialiseerd bedrijf uit Amsterdam.

Volgens deskundigen is het een wonder dat er geen ongelukken zijn gebeurd in het lab. De toestand in de besloten ruimte wordt als levensgevaarlijk omschreven. Voordat het veilig genoeg was om het lab te ontruimen, moest de brandweer de ruimte beluchten om kwalijke dampen te verdrijven.

Drie personen aangehouden
Behalve de chemicaliën nam de politie bij de doorzoekingen in Kerkrade aan de Kaalheidersteenweg en de St. Hubertusstraat en in Landgraaf aan de Grensstraat ook een forse hoeveelheid synthetische drugs in beslag.

In het lab aan de Kaalheidersteenweg lagen ruim 45 kilo amfetamine en 5 kilo MDMA. De straatwaarde van deze harddrugs loopt in de honderdduizenden euro's. Verder trof de politie in de woning in Landgraaf ruim één kilo XTC-pillen aan en nog eens 520 buisjes vloeibare XTC en 3 grote dozen versnijdingsmiddel.

In dit pand hield de politie ook een man van 44 en twee mannen van 48 jaar aan uit Landgraaf, Kerkrade en Vlodrop. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de productie en de handel in synthetische verdovende middelen. Een van de verdachten is inmiddels in vrijheid gesteld. De twee andere worden morgen voorgeleid aan de Rechter-Commissaris.

De politie sluit niet uit dat er de komende tijd nog meer aanhoudingen worden verricht in deze zaak.
Provincie:
Tag(s):