donderdag, 16. september 2010 - 15:21 Update: 08-07-2014 1:02

Extra raadsvergadering over voorstel noodlijdendend NEC

Nijmegen

(Elfvoetbal) NEC zit financieel niet bepaald op rozen. Maar er is een oplossing in zicht: de waarde van het trainingscomplex.

In 2000 verkocht NEC het stadion en het trainingscomplex De Eendracht aan de gemeente Nijmegen. Destijds werd de afspraak gemaakt dat het trainingscomplex voor 300.000 euro kan worden teruggekocht door NEC. Die afspraak staat nog steeds, maar de waarde van het complex is inmiddels opgelopen tot 2,5 miljoen euro.

NEC heeft de gemeente al in februari van dit jaar voorgesteld om af te zien van het recht tot terugkoop, maar wil daarvoor wel een compensatie van 2,2 miljoen euro. Als soort van tegenprestatie zullen ze dan de huursom, die nu 50.000 euro per jaar bedraagt, verhogen naar 150.000 euro per jaar. De gemeenteraad van Nijmegen is inmiddels vervangen en moet nog steeds een definitief besluit nemen over de kwestie.

De raad belegt volgende week woensdag een extra vergadering om te bespreken of ze akkoord gaan met de voorgestelde compensatie. Dit zal echter moeilijk worden, want Groen Links en SP lieten al duidelijk weten tegen het voorstel te zijn. Het zijn twee grote partijen in Nijmegen.
Categorie:
Tag(s):