dinsdag, 24. augustus 2010 - 11:58 Update: 08-07-2014 1:03

Extra stimulans voor microfinanciering in Nederland

Drie banken, de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) en Economische Zaken geven microfinanciering een extra stimulans. Met een nieuwe lening van 30 miljoen euro kunnen 1500 nieuwe ondernemers worden geholpen.

Op 24 augustus 2010 hebben Rabobank, ING, ABN-Amro, BNG en het ministerie van Economische Zaken in Den Haag een nieuwe financieringsovereenkomst gesloten met Qredits. De banken geven een lening aan Qredits van 30 miljoen euro, waarvan de helft afkomstig is van de BNG en de andere helft van de drie banken. De overheid staat borg voor 80 procent van de lening die BNG aan Qredits geeft. Bij een gemiddelde van lening van 20.000 euro kunnen 1500 ondernemers op weg worden geholpen. De Raad voor de Microfinanciering heeft bij de totstandkoming van de nieuwe financiering een bemiddelende rol gespeeld.

Minister Van der Hoeven (Economische Zaken) ondertekende namens de overheid de overeenkomst met Qredits. Zij benadrukte dat een eigen bedrijf voor heel veel mensen dé manier is om mee te doen in onze samenleving. “Om hun brood te verdienen. En om bij te dragen aan onze economie. Ondernemers zijn de kurk waar onze economie op drijft. Zeker in economisch moeilijke tijden moeten we er alles aan doen om ons vermogen om geld te verdienen te vergroten.”
Categorie:
Tag(s):