donderdag, 28. januari 2010 - 20:29

Extra toezicht rond De Munt in Weert

Weert

De gemeente en de politie gaan extra personeel inzetten om op te treden tegen verslaafden en jongeren die zich in en rondom winkelcentrum De Munt ophouden. In sommige gevallen zorgen de groepen voor overlast. De Muntpassage zal nadrukkelijk in de gaten worden gehouden en bij overlast wordt er gehandhaafd.

De overlast bestaat meestal uit het in groepjes doelloos rondhangen, het gebruik van alcohol en softdrugs en het luidruchtig aanwezig zijn. Dat gebeurt vooral aan het einde van de middag en het begin van de avond. Een aantal bezoekers en winkeliers van winkelcentrum De Munt geeft aan hier last van te ondervinden. Daarom zet de gemeente, in samenspraak met De Munt, vanaf 1 februari a.s. een aantal dagen per week tussen 17.00 en 19.30 uur extra gemeentelijke opsporingsambtenaren in. Ook de politie zal gedurende deze tijden extra patrouilleren. Overlastgevende jongeren en verslaafden kunnen een proces-verbaal verwachten en groepen die hinderlijk aanwezig zijn worden weggestuurd.

De gemeente hoopt met deze extra inzet de overlast tegen te gaan om zo bezoekers en winkeliers een veiliger gevoel te geven.
Provincie:
Tag(s):