dinsdag, 2. november 2010 - 17:08

Extra verlichtingscontroles in Gelderland-Zuid

In aansluiting op de landelijke campagne fietsverlichting kondigt de politie Gelderland-Zuid extra verlichtingscontroles aan.

In de maanden november tot en met januari wordt er intensief gecontroleerd. Zeker in de donkere maanden is het voeren van goede fietsverlichting van levensbelang.

Jaarlijks gebeuren er in de donkere maanden meer ongevallen met fietsers doordat zij zonder (goede) verlichting de weg op gaan. Met de extra controles hoopt de politie dat fietsers en ouders van fietsende kinderen de komende maanden extra scherp zijn op goede fietsverlichting.

Fietsers die zonder goede verlichting de weg op gaan kunnen rekenen op een bekeuring van 35 euro. Voor dit bedrag had de fietser zijn verlichting meerdere keren kunnen vervangen. Met de komst van ledverlichting is goede verlichting niet duur en zeer eenvoudig te monteren.

Bij enkele controles deelt de politie in heel Gelderland ledlampjes uit aan bekeurde fietsers. Deze publieksvriendelijke actie wordt ondersteund vanuit het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG). Deze speciale ledlampjes kunnen ter plekke op de fiets worden gemonteerd. Op deze manier kan de fietser zijn weg veilig vervolgen.
Provincie:
Tag(s):