zondag, 18. april 2010 - 16:28 Update: 08-07-2014 1:04

FC Utrecht geeft machteloos Sparta laatste duw naar play-offs

[ELF-VOETBAL] De Sparta-spelers en —supporters kunnen voorlopig nog niet op vakantie. De ploeg van trainer Aad de Mos kan na de 0-3 nederlaag tegen FC Utrecht de play-offs tegen degradatie niet meer ontlopen en zal in mei dus nog volop aan de bak moeten.

Op basis van het duel met Utrecht — dat zich al verzekerd wist van play-offs voor Europees voetbal -is het volledig terecht dat Sparta de nacompetitie in gaat. De ploeg miste beleving en leek niet om te kunnen gaan met de druk van het moeten winnen. De mannen van De Mos creerden wel kansjes, maar in de afwerking was het allemaal niet overtuigend. Zelfs een penalty was niet aan de Kasteelheren besteed. Rydell Poepon ging op slag van rust achter de bal staan nadat hij was neergelegd door Michel Vorm, maar de Utrecht-goalie pakte zijn inzet klemvast.

Op dat moment stond het al 0-1 voor de bezoekers. Jacob Lensky mocht van Erik Falkenburg vrij opstomen naar het Spartaanse doel en besloot vanaf een meter of twintig uit te halen. Aleksander Seliga had geen antwoord op zijn droge knal. De Mos haalde zich vervolgens de woede van het publiek op de hals door Falkenburg te wisselen voor Sander van Gessel. De clubtopscorer zelf was nog het meest verbaasd en beende vol ongeloof richting de kleedkamer.

In de tweede helft hoefde ook de ongeïnspireerde Romano Denneboom niet meer terug te keren; hij werd vervangen door Joshua John. Zeven minuten later gooide De Mos zijn laatste troef op tafel. Charles Dissels kwam voor debutant Björn Vlasblom, die het aardig deed, maar niks extra’s aan het spel kon toevoegen. Ook de vleugelspelers konden weinig gevaar aan het Rotterdamse aanvalsspel toevoegen.

Na 65 minuten was het helemaal over en sluiten. Ricky van Wolfswinkel kreeg plotseling een vrije doortocht en met wat moeite werkte hij de bal achter Seliga: 0-2. Voor de Utrechters was het daarna een lekker middagje op het zonnige Kasteel. De score werd verder opgevoerd door Erixon Danso, die na missers van Jacob Mulenga en Nana Asare wel raak mikte.
Categorie:
Tag(s):