zondag, 22. augustus 2010 - 21:57 Update: 08-07-2014 1:03

FC Utrecht laat Willem II kansloos

Utrecht

(ELF-Voetbal) FC Utrecht blijft in het nieuwe seizoen indruk maken. Willem II merkte dat er zondag in de Domstad niks viel te halen en verloor met 3-0.

De ploeg van trainer Ton du Chatinier herstelde zich zo goed van de midweekse zeperd tegen Celtic. De Schotten bleken veel sterker, Willem II was juist twee tandjes minder dan Utrecht. Toch mocht de thuisploeg van geluk spreken dat het niet al vroeg op achterstand kwam. Alje Schut veroorzaakte een strafschop, maar vanaf elf meter miste Andreas Lasnik hopeloos.

Amper een minuut na de gemiste pingel wees scheidsrechter Reinold Wiedemeijer naar de stip aan de andere kant van het veld. Willem II-verdediger Marlon Pereira trok Nana Asare naar de grond en Ricky van Wolfswinkel maakte zijn strafschop wel: 1-0.

Willem II-keeper Niki Maenpaa moest bij de eerstvolgende aanval van Utrecht direct weer vissen. Maenpaa dacht de bal na een goede rush van de voeten van Michael Silberbauer te kunnen plukken, maar Dries Mertens pikte de rebound op en maakte er 2-0 van. Debutant Edouard Duplan stond aan de basis van de derde treffer van Utrecht. Zijn voorzet op maat werd door Van Wolfswinkel binnengekopt.

Utrecht kon daarna gas terugnemen, maar zag nog wel hoe Schut na een uur met rood kon vertrekken. Het deerde de thuisploeg niet en ook met tien man kon Utrecht rustig uitspelen. Ook Willem II verloor in de slotfase nog aan slachtkracht, omdat Frank Demouge een kwartier voor tijd eveneens rood kreeg.
Categorie:
Tag(s):