maandag, 25. oktober 2010 - 13:22 Update: 08-07-2014 1:02

Feyenoord blijft achter Been staan

Rotterdam

(Elfvoetbal) Feyenoord heeft maandagmiddag een speciale persconferentie ingelast. Daarin benadrukte Leo Beenhakker meerdere malen dat de geplaagde club alle vertrouwen behoudt in trainer Mario Been en alle andere leden van de technische staf.

Daarmee probeerde de technisch directeur de rust na de 10-0 afslachting tegen PSV weer enigszins te herstellen. "Mario Been staat niet ter discussie. Het is geen enkel moment in onze gedachten geweest om hier consequenties aan te verbinden."

Beenhakker ging in op de penibele financiële situatie. "Vorig seizoen betaalden we 19,5 miljoen aan salaris. Dat hebben we teruggebracht tot 12 miljoen. Daardoor hebben we kwaliteit verloren. We hebben zelfs geen geld voor huursommen."

"We spelen nu met veel jeugdspelers, die daar nog helemaal niet aan toe zijn", zegt Beenhakker. "We willen helemaal niet met ze spelen, maar we moeten wel. We hebben geen keus."

"De enige optie die we hebben, is keihard doorwerken. Het kenmerk van jeugd is dat ze heel wispelturig zijn. Vorige week tegen FC Twente speelden we absoluut perfect in de eerste helft. Het verschil tussen Twente en PSV was veel te groot."

Beenhakker houdt vertrouwen dat het nog goed komt dit seizoen. "We zijn goed genoeg om in het midden te eindigen, onderin het linker rijtje. Als iedereen daarin gelooft, dan gaat dat lukken."

Woensdag speelt Feyenoord thuis tegen VVV-Venlo, een onvervalste degrdatiewedstrijd. "Ik kan van niemand eisen dat hij goed speelt. Maar wel dat ze er alles aan doen om eruit te halen wat erin zit", stelt de technisch directeur.
Categorie:
Tag(s):