woensdag, 18. augustus 2010 - 21:46 Update: 08-07-2014 1:03

Feyenoord doet dringend beroep op 'gezond verstand' achterban

Rotterdam

(Elfvoetbal) Feyenoord heeft voorafgaand aan de rentree in Europa de aanhang via het eigen digitale huis opgeroepen zich te gedragen. Donderdag spelen de Rotterdammers, na twee jaar afwezigheid, weer in Europees verband. AA Gent is in de laatste voorronde van de Europa League de tegenstander.

De UEFA houdt Feyenoord na een aantal incidenten nauwlettend in de gaten. Bij nieuwe uitbarstingen van geweld door supporters gaat de club Europees een zeer moeilijke toekomst tegemoet met Europese uitsluiting mogelijk als belangrijkste gevolg. "Inmiddels staat Feyenoord bij de UEFA hoog op een lijst van lastige clubs en kunnen we ons geen enkele misstap van supporters meer veroorloven. De UEFA houdt Feyenoord extra scherp in de gaten en stuurt naar elke wedstrijd niet alleen de gebruikelijke vertegenwoordiger maar ook een extra Security Officer. Wanordelijkheden worden direct gerapporteerd en kunnen desastreuze gevolgen hebben. Feyenoord loopt, bij wangedrag van haar supporters, het risico dat de UEFA zal besluiten om de club uit te sluiten van Europees voetbal met alle (financiële) gevolgen van dien."

"Feyenoord gaat er vanuit dat alle supporters zich er van doordrongen zijn dat het niet fout mag gaan", vervolgt de club haar statement. "Daarbij is iedereen natuurlijk verantwoordelijk voor zijn of haar eigen gedrag, maar de club hoopt ook dat supporters hun medesupporters corrigeren wanneer deze over de schreef dreigen te gaan. Supporters die zich toch schuldig maken aan wangedrag kunnen rekenen op zware sancties, waarbij tenminste de dubbele termijn van de normale straf zal worden opgelegd. Voor zware vergrijpen, waaronder het afsteken van vuurwerk en fakkels, het gooien met drank en andere voorwerpen naar het speelveld, het uitdagen dan wel bedreigen van supporters van de tegenstander, enz. zullen de sancties nog zwaarder zijn. Behalve langdurige uitsluitingen zullen eventuele boetes - die kunnen oplopen tot tienduizenden euro's - verhaald worden op de daders."
Categorie:
Tag(s):