zondag, 28. november 2010 - 16:57 Update: 08-07-2014 1:01

Feyenoord weer de club van Rotterdam na winst op ADO

[Elf-Voetbal] Voor het eerst sinds 27 oktober heeft Feyenoord een wedstrijd gewonnen. Het gevreesde ADO Den Haag werd met een 2-1 nederlaag De Kuip uit gestuurd. Door de winst is de ploeg van Mario Been van de zestiende plaats af en passeert het stadgenoot Excelsior.

Feyenoord toonde in de eigen stadion aan over veerkracht te beschikken. De ploeg kwam op slag van rust met 0-1 achter, nadat Ron Vlaar een passje van Frantisek Kubik liet glippen en Dmitri Bulykin met een handig wippertje Rob van Dijk verschalkte en zo zijn tiende goal van het seizoen maakte. De goal betekende het sluitstuk van een matige eerste helft, waarin Van Dijk Aleksander Radosavljevic het scoren belette, Jerson Cabral de buitenkant van de paal raakte en Gino Coutinho knap redde op een kopbal van Georginio Wijnaldum.

De openingstreffer leek de opmaat voor een nieuwe middag vol chagrijn voor het Legioen, maar meteen na de pauze kreeg Feyenoord hulp uit onverwachte hoek. Aleksander Radosavljevic kopte een corner van Jerson Cabral zomaar in eigen doel, waardoor de ploeg van Mario Been weer hoop kreeg. Twaalf minuten later kwam dat tot uitdrukking in de score. Karim El Ahmadi kreeg de bal met een gelukje mee via Radosavljevic en bood Luc Castaignos, die net niet buitenspel stond, een niet te missen kans: 2-1.

Met Ricky van den Bergh voor linksback Mitchell Pique plaatste John van den Brom een aanvallende wissel om de gelijkmaker te forceren. Zowel Bulykin als Kubik was dichtbij, maar beide keren verdween de bal net naast het doel van Van Dijk, die even later een volley van Kubik met een reflex uit zijn goal hield. Feyenoord kreeg meer ruimte en kon het duel op de counter beslissen, maar Diego Biseswar schoot veel te slap in. Even later redde Coutinho goed op een pegel van diezelfde Biseswar.

Daardoor mocht ADO blijven hopen op een punt, maar in tegenstelling tot vorig seizoen viel de late 2-2 niet meer. De residentieploeg had de punten zelf uit handen gegeven en zo kon het Legioen opgelucht ademhalen. Feyenoord passeert door de winst Excelsior op de ranglijst en staat niet meer op een beschamende degradatieplaats.
Categorie:
Tag(s):