maandag, 25. oktober 2010 - 10:28

Fietsendief steelt fiets onder ogen van kind

Amstelhoek

Sommige kinderen worden al op jonge leeftijd geconfronteerd met vernieling en diefstal. Zo ook de 10-jarige Famke uit Uithoorn die in drie weken tijd tot twee keer toe haar fiets moest laten repareren door vandalisme. Uiteindelijk werd haar fiets zondagmiddag gestolen.

Haar eerste vervelende ervaring was op haar school De Sprinschans in Uithoorn. Een groep jongeren liep overdag langs haar gestalde fiets en schopte zonder enige aanleiding haar omafiets aan diggelen. Een aantal jongere kinderen, die op dat moment op het schoolplein aan het voetballen waren, werden noodgedwongen getuigen en moesten toezien hoe de groep de fiets vernielden.

Na dure reparatiekosten bij de fietsenmaker, was het een week later opnieuw verdriet. Toen bleef de schade beperkt tot twee nieuwe batterijlampen die bij het winkelcentrum van de fiets waren gepikt.

Zondagmiddag 24 oktober was het opnieuw raak. De tiener was nabij de busbaan in de Amstelhoek (gemeente de Ronde Venen) met haar vriendin buiten aan het spelen en had haar fiets bij andere fietsen neergezet. Tot haar grote schrik zag ze rond half vijf een man op haar fiets wegrijden. Een gewaarschuwde vader zette nog de achtervolging in, maar wist de fietsendief niet te achterhalen. Het enige wat de dief wel had achtergelaten was haar hangslot.
Provincie:
Tag(s):