maandag, 5. april 2010 - 9:31

Flat ontruimd na brandstichting

Oosterhout

Een 39-jarige overspannen man heeft in de nacht van zondag op maandag rond 00.20 uur brand gesticht in een flatwoning aan het Paterserf in Oosterhout, waar hij op dat moment alleen verbleef. ‘Hij werd door agenten overmeesterd en aangehouden’, meldt de politie maandag.

Een politieman moest pepperspray inzetten om de man onder controle te krijgen. De brandweer heeft de brand geblust. De hele keuken is uitgebrand, de woning is zwaar beschadigd.

Uit voorzorg werden circa 20 flatwoningen ontruimd. Alle bewoners mochten na drie kwartier weer terug naar hun woning. Twee bewoners die rook hadden ingeademd werden ter plaatse door verpleegkundigen van de GGD behandeld

Gas
Brandweer en politie waren ter plaatse gegaan na een melding dat een bewoner van een flatwoning op de zesde etage zichzelf iets wilde aandoen en daarbij mogelijk gas zou gebruiken. De melding kwam via een bekende van de bewoner.

Brand in keuken gesticht
Terwijl de hulpverleners op de bedoelde etage op de galerij stonden om daar een meting te doen, zag een politieman die door het keukenraam keek, dat de bewoner daar brand gesticht had. De politieman vermoedde dat de man ook de gaskraan wilde open draaien. Daarop is onmiddellijk de voordeur geforceerd. Hierna hebben de agenten de bewoner die zich flink verzette met behulp van pepperspray aangehouden.

De brandweer is direct begonnen met blussen en zette naast twee tankautospuitwagens ook een hoogwerker in. De buren van de verdachte en de bewoners op de zevende en achtste etage werden uit voorzorg uit hun woning gehaald. Zij mochten na drie kwartier weer terug naar hun flatwoning.

Een flatwoning heeft lichte rookschade. De woningbouwcoöperatie en Salvage zijn ter plaatse gekomen om maatregelen te nemen, zoals het afdichten van de woning waar de brand gewoed heeft.
Provincie:
Tag(s):