maandag, 1. februari 2010 - 17:37

Fuat Capa dient ontslag in bij MVV

Maastricht

(Elfvoetbal) Fuat Capa heeft zijn ontslag ingediend als trainer van MVV. De hevig onder vuur liggende trainer zag het niet meer zitten, nadat supporters afgelopen vrijdag zijn ontslag eisten tijdens de 0-2 nederlaag tegen FC Zwolle. Op de website van MVV is het vertrek van Capa bekendgemaakt.

Het bestuur van MVV dankt Fuat Capa voor zijn grote loyaliteit en prijst de trainer voor de moed en het geduld waarmee hij onder soms zeer vernederende en hem kwetsende omstandigheden zijn werk als trainer bleef verrichten. De doelstelling die het bestuur aan de trainer had meegegeven aan het begin van dit seizoen was het verjongen van de ploeg en kwalificatie voor de play-offs. Op dit moment heeft de ploeg vergeleken met 2009 weliswaar vier punten minder, maar de kans om de play-offs weer te halen is nog zeer aanwezig.

Fuat Capa heeft ook door zijn goede contacten in de internationale voetbalwereld veel betekend voor MVV. Hij heeft het voor de Maastrichtse club mogelijk gemaakt om jonge spelers aan te trekken die anders niet haalbaar waren, zoals Gideon Boateng (jeugdspeler van Anderlecht), de Belgische middenvelders Christian Brüls en Tom van Hyfte en Faty Papy, de Burundese international die bij het Turkse Trabzonspor onder contract staat. Vorige maand tijdens de winterstage in Turkije heeft hij de Zweed Emra Tahirovic bij MVV geïntroduceerd. Deze spits van Bosnische afkomst debuteerde afgelopen vrijdag in de wedstrijd tegen FC Zwolle.

MVV staat momenteel dertiende in de Jupiler League. Supporters uiten al lange tijd hun onvrede over de prestaties onder Capa. De Turkse Belg kwam in 2008 binnen als een grote onbekende, afkomstig van de kleine club Hamme in België. Vrijdag bereikte de oproer een hoogtepunt.

Na de wedstrijd richtte Capa zich ook tot de supporters. "Ik weet niet wat hen bezielt. Al in de tweede minuut beginnen ze vanaf de tribunes te roepen en zich tegen mij te keren. De witte zakdoekjes zag ik al snel. Terwijl je juist verwacht dat supporters hun eigen ploeg steunen. Daarover ben ik zeer teleurgesteld. Het is niet meer leuk om thuiswedstrijden te spelen."

Het is nog niet bekend wie Capa gaat opvolgen in Maastricht.
Categorie:
Tag(s):