vrijdag, 13. augustus 2010 - 10:17 Update: 08-07-2014 1:03

Fulham neemt Dembélé voor 6 miljoen over van AZ

Alkmaar

(Elfvoetbal) Er lijkt dan eindelijk schot te komen in de transfers van de dure AZ-speler Moussa Dembélé en Graziano Pellè. Het tweetal staat in de belangstelling van buitenlandse clubs.

Dembélé onderhandelt met Birmingham City over een contract. Ook de clubs zijn nog in overleg over de overgang van de Belgische international. Deze week zal directeur voetbalzaken Earnest Stewart nog een gesprek voeren met de Engelse club.

Volgens algemeen directeur Toon Gerbrands wordt intern ook al gesproken over een vertrek van Pellè. "Stewart spreekt volgende week met diens zaakwaarnemer. De kans is groot dat hij weggaat", vertelt Gerbrands.

UPDATE: Dembélé heeft de aanbieding van Birmingham City afgewezen. De aanvaller kon naar de Engelse club, die al een akkoord bereikte met zijn werkgever AZ, maar de Belg is dus niet tot een persoonlijk akkoord gekomen.

"Dembélé heeft andere opties en daar kiest hij voor", laat trainer Alex McLeish weten aan The Guardian. "Dat heeft zijn zaakwaarnemer mij verteld. Het is een flinke teleurstelling. We hebben hier hard aan gewerkt. Maar dat is het leven."

UPDATE 2: Moussa Dembélé weigerde donderdag de uitgestoken hand van Birmingham City, omdat hij volgens de manager van die club een andere optie had. De club die de Belg wel weet te bekoren is volgens de Engelse media Fulham. De verliezend finalist van de Europa League wil de 23-jarige aanvaller graag inlijven.

UPDATE 3: Als Moussa Dembélé de medische keuring doorstaat, is hij speler van Fulham. De Londense club maakt 6 miljoen euro over naar Alkmaar.

"Ik ben tevreden. Ik wilde naar een topcompetitie en ik was op zoek naar een stabiele club, waar ik een goed gevoel bij heb. Een club waar ik uitzicht op speeltijd heb. Natuurlijk is een echte topclub mooi, maar de kans op een basisplaats is daar kleiner. En ik ben nu net 23, ik hoop nog altijd over een paar jaar de stap naar een echte topclub te kunnen maken", zegt Dembélé in het Noordhollands Dagblad
Categorie:
Tag(s):