vrijdag, 8. oktober 2010 - 13:39

Funbussen VV Katwijk toch welkom

Buitenpost

Supporters van VV Katwijk die van plan zijn met zogenaamde Kwibussen (funvervoer waarbij alcohol wordt verkocht en gebruikt) de wedstrijd Harkemase Boys - VV Katwijk op 9 oktober te bezoeken, zijn toch welkom.

VV Katwijk heeft dondermiddag besloten om stewards mee te laten reizen op de funbussen, waarmee de supporters uit Katwijk morgen afreizen naar Harkema voor de wedstrijd tussen Harkemase Boys en VV Katwijk. De stewards zullen toezicht houden en staan in contact met de politie.

Daarmee is wat burgemeester Tjeerd van der Zwan van de gemeente Achtkarspelen betreft voldaan aan de voorwaarden om de veiligheid en de openbare orde te waarborgen. De bussen met supports zijn van harte welkom in Harkema voor een gezellige en sportieve voetbalmiddag.

De supporters zouden in eerste instantie door de politie bij de gemeentegrens worden tegengehouden. Burgemeester Tjeerd van der Zwan van Achtkarspelen had hiertoe een noodbevel opgesteld. Hij wilde daarmee voorkomen dat dronken supporters van de gastclub de orde verstoren op een middag waar de sport centraal staat.

VV Katwijk informeerde de gemeente Achtkarspelen op 7 oktober over de plannen van supporters om zelfstandig met de Kwibussen de voetbalwedstrijd tussen Harkemase Boys en VV Katwijk te bezoeken. Burgemeester Van der Zwan heeft hierop overleg gevoerd met de club en de mogelijkheid besproken om stewards van VV Katwijk in de Kwibussen mee te laten reizen. VV Katwijk heeft aangegeven geen verantwoordelijkheid te willen dragen voor het vervoer met de Kwibussen. Volgens de club is het risco te groot dat supporters in beschonken toestand het sportpark in Harkema zullen bereiken.

Burgemeester Van der Zwan gaat er van uit dat de voetbalwedstrijd een geslaagde, gezellige en sportieve middag oplevert.
Provincie:
Tag(s):