woensdag, 8. december 2010 - 11:44

Gasexplosie flat Argostraat lijkt uitgesloten

Alphen aan den Rijn

Uit onderzoek van Politie Hollands Midden blijkt dat het onwaarschijnlijk is dat een gasexplosie de oorzaak is van de explosie op maandag 6 december in een flat aan de Argostraat.

De politie is daarom een Team Grootschalig Opsporing (TGO) gestart om te onderzoeken wat er dan wél is gebeurd.

Sinds maandagmiddag is de recherche van de politie bezig geweest met forensisch en tactisch onderzoek naar de oorzaak van de explosie. Het onderzoek werd bemoeilijkt door de technische staat van de flat. Vanwege instortingsgevaar is het onderzoek uitgevoerd onder meer met behulp van een hoogwerker. Uit het onderzoek dat tot nu toe is uitgevoerd blijkt dat de mogelijkheid van een gasexplosie zo goed als uit te sluiten valt.

Politie Hollands Midden heeft daarom besloten het onderzoek te intensiveren en uit te bouwen naar een Team Grootschalig Opsporing dat onder leiding van het Openbaar Ministerie staat. Het team bestaat uit 30 rechercheurs. Zij zullen de komende periode onderzoeken wat de oorzaak is geweest van de explosie.

Maandagmiddag 6 december, omstreeks 13.00 uur, heeft er een heftige explosie voorgedaan in een flat op de bovenste verdieping van de Argostraat. De explosie en de daarop volgende grote brand hebben het flatgebouw flink beschadigd. Minstens vier appartementen zijn ernstig en mogelijk onherstelbaar aangetast. Bij de explosie is de 46-jarige bewoner van het appartement omgekomen. Twee personen zijn licht gewond geraakt en zijn ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld.
Provincie:
Tag(s):