dinsdag, 7. september 2010 - 15:51

Gedeputeerde Rob Bats ruilt Drenthe voor Sint Maarten

Assen

VVD gedeputeerde Rob Bats (1962) vertrekt per 1 oktober naar Sint Maarten. Hij zal daar de functie van directeur van het Kabinet van de Gouverneur van Sint Maarten gaan bekleden. De VVD beraadt zich over de opvolging van Bats.

Rob Bats is sinds april 2007 voor de VVD lid van het college van gedeputeerde staten in Drenthe. Hij is portefeuillehouder Verkeer en Vervoer, Wegen en Kanalen, Europa en internationale samenwerking. Ook zit hij namens de provincie in het Dagelijks Bestuur van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) en het OV-bureau Groningen Drenthe.

Per 1 oktober is Rob Bats benoemd tot directeur van het Kabinet van de Gouverneur van Sint Maarten. Vanaf 10 oktober 2010 krijgt Sint Maarten, evenals Curaçao, de status van land binnen het Koninkrijk. De Gouverneur is hoofd van de landsregering en vertegenwoordigt het Koninkrijk op Sint Maarten.

Voordat Rob Bats gedeputeerde werd, is hij vijf jaar directeur van de Thorbecke Academie geweest en werkte hij in verschillende (management)functies bij onder meer het ministerie van Financiën, de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de Europese Unie in Brussel en de Nederlandse ambassade in Parijs.

Rob Bats studeerde onder meer bestuurskunde aan de Universiteit Twente.
Provincie:
Tag(s):