maandag, 16. augustus 2010 - 13:34

Geen brug te ver voor Luchtmobiele Brigade en Defensie Helikopter Commando

In het kader van het opleiden en trainen voor luchtmobiele inzetopties oefenen eenheden van de 11 Luchtmobiele Brigade samen met helikopters van het Defensie Helikopter Commando op 31 augustus en 1 september het vanuit de lucht vermeesteren van een brug.

Bijzonder aan deze oefening is dat de oefening plaatsvindt op een publieke locatie, de brug over het Schelde-Rijn kanaal te Bath.

De oefening wordt gehouden in het kader van de opleiding en training van de individuele militairen en de vereiste beoefening van het geïntegreerd optreden van de land- en luchtmachteenheden. De militairen van het 11 Bataljon Luchtmobiel worden door twee Cougar transporthelikopters afgezet in de nabijheid van de brug over het Schelde-Rijn kanaal aan de Bathse weg in Bath. Twee Apache gevechtshelikoptershelikopters ondersteunen de landing en de daarop volgende vermeestering van de brug. Na de actie op de brug moeten de landmachtmilitairen te voet exfiltreren naar het militair oefenterrein Ossendrecht.

De brug, doorgaande weg en de directe omgeving worden uit veiligheidsoverwegingen tijdens de landingen en de actie tijdelijk voor het publiek afgesloten. Aan deze oefening nemen 100 personen deel, 20 militaire wielvoertuigen en 4 helikopters. De landingszone wordt gemarkeerd met rook en er wordt gebruik gemaakt van oefenmunitie tijdens de aanval op de brug. De vliegbewegingen en acties vinden op dinsdag en woensdagavond plaats tussen 20.00 en 23.30 uur. De helikopters keren om uiterlijk 24.00 uur terug op vliegbasis Gilze-Rijen.
Provincie:
Tag(s):