donderdag, 12. augustus 2010 - 20:14

Geen duidelijkheid over achtergronden schietpartij

Breda

Een onderzoeksteam van 25 rechercheurs is nog steeds fulltime bezig met het verkrijgen van duidelijkheid over het schietincident in Breda. Bij dit misdrijf werd woensdagavond 14 juli jl. door meerdere personen met automatische wapens geschoten op een woning op het woonwagenkamp aan de Rijnauwenstraat. Een 12-jarige Bredase jongen raakte door het vuurwapen dermate zwaar gewond, dat hij enige uren later overleed aan zijn verwondingen.

Meteen diezelfde avond nog werd een team van circa 25 rechercheurs geformeerd. Dit zogenaamde Team Grootschalige Opsporing (TGO) is er erg op gebrand om deze zeer on-Nederlandse zaak op te lossen.

Plaatsvervangend korpschef van de politie Midden en West Brabant, Dick Schouten motiveert de gedrevenheid als volgt:
"We kunnen en mogen als maatschappij niet tolereren dat dit soort ernstige misdrijven, met zoveel geweld op deze manier plaatsvinden. Zeker niet als een onschuldig 12-jarig kind daarbij het slachtoffer wordt. Dit is onaanvaardbaar en wat ons betreft komt de onderste steen boven in dit onderzoek."

Het is nog niet duidelijk wat de achtergronden zijn van deze zaak. De rechercheurs houden rekening met diverse scenario's, die op dit moment allemaal uitgerechercheerd worden. Nog steeds worden buurtbewoners (aanvullend) verhoord over wat zij de bewuste avond gezien en gehoord hebben. Ook de forensisch rechercheurs zijn nog steeds dagelijks bezig met het nader analyseren van het aangetroffen sporenmateriaal. Het is op dit moment nog te vroeg om de diverse onderzoeksresultaten bekend te maken.
Provincie:
Tag(s):