woensdag, 17. november 2010 - 15:44

Geen vervolging dodelijk ongeval reddingsboot Noordzee

Haarlem

Onderzoek heeft uitgewezen dat noch de schipper noch andere betrokkenen noch de vereniging reddingsbrigade Bloemendaal in strafrechtelijke zin een verwijt valt te maken dat zou kunnen leiden tot vervolging van één der partijen naar aanleiding van een ongeval waarbij op 28 augustus van dit jaar het Bloemendaalse raadslid dhr. Pieterson om het leven is gekomen.

Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) woensdag bekendgemaakt.

Verdrinking
Uit onderzoek is voorts gebleken dat het slachtoffer, anders dan in de media is verkondigd, in een goede gezondheid verkeerde en geen medische klachten had. Sectie door het NFI heeft uitgewezen dat de doodsoorzaak naar alle waarschijnlijkheid verdrinking is geweest.

Bloemendaal
Op zaterdag 28 augustus 2010 vond het dodelijk ongeval plaats op de Noordzee voor het strand bij Bloemendaal. In het kader van een werkbezoek van de raadsleden van de gemeente Bloemendaal werd er die dag een rondvaart gemaakt. Dit werd verzorgd door de reddingsbrigade Bloemendaal.

Daarbij is één van de boten van de reddingsbrigade gekapseisd waarbij de opvarenden te water zijn geraakt. Eén van hen, het Bloemendaalse raadslid dhr. Pieterson is daarbij om het leven gekomen.
Provincie:
Tag(s):