maandag, 15. november 2010 - 10:18

Gemaskerde jongen zorgt voor paniek

Soest

Een gemaskerde jongen (alias Buckethead) met een mes zorgde in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 november voor enige paniek. Hij is aangehouden.

Rond 03.10 uur kreeg de politie de melding dat een jongen met een groot mes op het Driftje liep. Agenten gingen met zwaailicht en sirene ter plaatse. Daar troffen zij twee jongens aan, die een derde jongen op de grond onder controle hielden. De jongen op de grond, een 17-jarige Soester had een wit masker, zwarte pruik en een zwarte muts op zijn hoofd.

De twee jongens, 17 en 20 jaar en afkomstig uit Soest, verklaarden een kwartier daarvoor de jongen met de vermomming als buckethead tegen te zijn gekomen. Zij vonden dat de jongen zich vreemd gedroeg en joegen hem weg. Later kwamen ze de ‘buckethead’ weer tegen, nu had hij geen emmer meer op zijn hoofd, maar een zwarte muts en nog wel het masker en de pruik. Hij bedreigde hen met een groot mes. Zij wisten hem te ontwapenen en tegen de grond te werken.

De agenten hielden ‘buckethead’ aan en brachten hem over naar het politiebureau. Hij verklaarde in een horecagelegenheid te zijn geweest, waar zijn Haloweenoutfit van twee weken geleden nog lag. In een balorige bui had hij die nu weer aangetrokken. Op straat kreeg hij ruzie met de twee jongens en had daarom een mes gehaald. Hij is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten. De twee jongens van 17 en 20 jaar deden aangifte ven bedreiging.
Provincie:
Tag(s):