maandag, 20. december 2010 - 16:05

Gemeente De Wolden beperkt strooiroute

Zuidwolde

De gemeente De Wolden heeft haar strooibeleid sinds afgelopen vrijdag aangepast. De Wolden ziet zich genoodzaakt het strooibeleid aan te passen vanwege het dreigende tekort aan zout.

Alleen op de belangrijkste wegen wordt nog gestrooid. Het gaat hierbij om de verbindingswegen tussen de dorpen, de busroutes, de aan- en afvoerwegen van de industrieterreinen en de doorgaande fietsroutes.
Daarnaast is besloten bij hevige sneeuwval meer sneeuwschuivers in te zetten, waardoor er minder zout nodig is.

Hoe lang het aangepaste strooibeleid van kracht zal zijn, hangt af van de weersomstandigheden en wanneer er weer voldoende zout geleverd wordt. De gemeente raadt iedereen, die op welke manier dan ook de weg opgaat, aan extra voorzichtig te zijn en rekening te houden met eventuele gladheid.

De gemeente heeft een contract afgesloten met de leverancier van pekelwater en strooizout. Daarin is afgesproken dat zij in principe binnen drie dagen, inclusief het weekend, nieuw zout leveren. Door het aanhoudende slechte weer ontvangt de gemeente eens per drie a vier dagen een leverantie voor de belangrijkste wegen in De Wolden.
Provincie:
Tag(s):