vrijdag, 3. september 2010 - 20:42

Gemeente Kerkrade geeft 100 OV-chipkaarten weg

Kerkrade

Afgelopen donderdag bracht de OV Informatiebus van Veolia een bezoek aan de markt in Kerkrade. Belangstellenden konden in de bus terecht met vragen over de OV-Chipkaart. Tevens kon een chipkaart worden aangevraagd.

De gemeente Kerkrade gaf 100 chipkaarten weg aan de eerste 100 mensen die een aanvraagformulier invulden voor een OV-Chipkaart.

In totaal brachten zo’n 1150 mensen (waarvan veel ouderen) een bezoek aan de Informatiebus. Wethouder Krewinkel zegt hierover: “Vanwege de grote belangstelling zou het goed zijn als de OV Informatiebus nog een bezoek aan Kerkrade brengt.”

Ouderen of mensen met een beperking geven vaak aan moeite te hebben met, of op te zien tegen het gebruik van de OV-Chipkaart. De gemeente Kerkrade wil hier nadrukkelijk de aandacht voor vragen bij de invoering van dit op het eerste gezicht ingewikkelde systeem. Daarom was wethouder Krewinkel persoonlijk bij de opening van de informatiebus aanwezig om de ervaringen hierin te delen en eventuele drempelvrees bij deze doelgroep weg te nemen.

Gelet op het belang van het openbaar vervoer en de bevordering van het gebruik daarvan door Kerkradenaren in het algemeen - en met name de oudere inwoners en mensen met een beperking - stelde de gemeente de 100 kaarten beschikbaar.
Provincie:
Tag(s):