dinsdag, 21. december 2010 - 13:30

Gemeente Maarssen 'dood door schuld' ten laste gelegd om ongeval

Utrecht

Het Openbaar Ministerie Utrecht heeft besloten de gemeente Maarssen te vervolgen voor het ongeval dat zich op 31 maart 2009 voordeed op de Nieuweweg in Tienhoven.

Hierbij kwamen een motorrijdster en haar passagier te overlijden. De gemeente zal dood door schuld ten laste worden gelegd en zal worden gedagvaard voor een openbare zitting van de meervoudige kamer van de rechtbank Utrecht.

De toedracht van het ongeval is onderzocht door de afdeling ongevallenanalyse van de Politie Utrecht. Daarnaast is er een reconstructie uitgevoerd door het Landelijk VerkeersBijstands Team. Tenslotte heeft er een uitgebreid tactisch onderzoek plaats gehad. Op grond van de uitkomsten van deze onderzoeken verwijt het Openbaar Ministerie de gemeente Maarssen het plegen van voldoende onderhoud aan de weg en het nemen van afdoende voorzorgsmaatregelen te hebben nagelaten.

De exacte uitkomsten van deze onderzoeken en de conclusies die het Openbaar Ministerie hieraan verbindt, zullen op de zitting aan de orde komen. Ook zal dan duidelijk worden op basis van welke feiten en omstandigheden het Openbaar Ministerie tot de overtuiging is gekomen dat de gemeente Maarssen dit strafrechtelijk verwijt te maken is. De zittingsdatum zal zo spoedig mogelijk bekend gemaakt worden.
Provincie:
Tag(s):