dinsdag, 1. juni 2010 - 13:06 Update: 08-07-2014 1:04

Gemeente redt Willem II van ondergang

(Elf Voetbal) Goed nieuws voor iedereen die Willem II een warm hart toedraagt. De gemeenteraad van Tilburg (zie foto bij stemming) heeft namelijk ingestemd met het reddingsplan van de voetbalclub waardoor de Tilburgers komend seizoen gewoon in de Eredivise kunnen uitkomen.

Het college van burgemeester en wethouders liet vrijdag weten de noodlijdende club te hulp te willen schieten door de huur voor het stadion met terugwerkende kracht te verlagen. Willem II verkeert in grote geldnood.

Voor de raad, die zich met de rug tegen de muur voelt gezet, is het wel de laatste keer dat de gemeente de sportvereniging financieel steunt. Al een paar keer eerder moest de gemeente bijspringen. Toch wil Tilburg geen eeuw aan voetbalhistorie verloren laten gaan.

UPDATE: Paul Bottelier heeft de ambitie om een bestuursfunctie bij Willem II te bekleden. Volgens Omroep Brabant staat in het reddingsplan dat er een volledig nieuw bestuur moet komen zonder personen die verantwoordelijk zijn voor de financiële wanorde binnen de club.
Categorie:
Tag(s):