zondag, 26. december 2010 - 11:08

Gemeente Terneuzen vraagt medewerking voor 'feestelijk oud & nieuw'

Terneuzen

De gemeente Terneuzen vraagt inwoners om oud & nieuw vooral feestelijk te vieren. Inwoners van Terneuzen die eerder vanwege oudejaarsviering in contact zijn geweest met de politie, hebben daarom een brief thuis gekregen van de burgemeester. Hij vraagt ze in deze brief om zich rustig te houden.

De gemeente Terneuzen heeft de laatste jaren niet te maken met grootschalige vernielingen in de gemeente. Toch is er elk jaar een schadepost, door bijvoorbeeld kapotte prullenbakken, van enkele duizenden euro’s. Een onnodige kostenpost, vindt de gemeente.

Naast de schade op straat, gaat vooral het vuurwerkvandalisme gepaard met gevaarlijke situaties die de gemeente ook wil voorkomen. Vandaar dat zij een oproep doet en daarnaast gericht brieven verstuurt aan ongeveer zeventig mensen die voorheen een overtreding hebben begaan.

Burgemeester Jan Lonink:
“We sturen sommige inwoners een brief en vragen daarnaast iedereen om er de komende tijd een leuk feest van te maken. Wij vinden dat daar in onze gemeente geen vernielingen en agressie bij hoeven te horen. Nu is het moment om iedereen een keer nadrukkelijk te vragen om zich aan de regels te houden. Daarom doen we nu deze oproep. Deze waarschuwing beschouw ik vooral als een verzoek om medewerking.”

De brieven worden deze week bezorgd. De oproep wordt ook op de website van de gemeente geplaatst.
Provincie:
Tag(s):