maandag, 20. december 2010 - 18:07

Gemeente Weert bijna door zoutvoorraad heen

Weert

Als gevolg van de extreme weersomstandigheden is de gemeente Weert nagenoeg door haar zoutvoorraad heen. Vanwege het zouttekort wordt de gladheidbestrijding aangepast. Het zogenaamde calamiteitenscenario treedt in werking.

Zo wordt de strooiroute beperkt wordt tot enkel de hoofdroute. De overige wegen, fietspaden en de binnenstad worden sneeuwvrij gemaakt door middel van ploegen, schuiven of borstelen. Hier zal niet worden gestrooid.
Bij extreem gladde wegen zal er buiten de hoofdroute met zand worden gestrooid om de wegen stroever te maken.

De gemeente Weert heeft besloten extra personeel in te zetten om handmatig sneeuw te ruimen. Daarmee worden publieke plekken bereikbaar gehouden zoals het ziekenhuis, verzorgingscentra, belangrijke oversteekplaatsen etc.

De gemeente Weert had een grote voorraad zout bij de start van het winterseizoen. Weert heeft de gladheidbestrijding daarmee langer kunnen volhouden dan veel andere gemeenten. Ondanks het contract met de zoutleverancier om bij te leveren, wordt er niet of slechts beperkt geleverd. Zoutaanvragen vanuit het de landelijke overheid (voor de snelwegen) en de provincie (voor provinciale wegen) gaan vóór op aanvragen vanuit gemeenten. De gemeente Weert probeert via verschillende kanalen haar zoutvoorraad toch weer aangevuld te krijgen. Eind deze week wordt een nieuwe levering van zout verwacht.
Provincie:
Tag(s):