woensdag, 18. augustus 2010 - 21:53

Gemeenten positief over project tegen jeugdwerkloosheid

Regio

De gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn zijn positief over het project ‘’Wanneer begint ‘mijn’ pensioen?’’ van het UWV WERKbedrijf om jeugdwerkloosheid tegen te gaan.

Het idee van het project is dat jongeren gaan helpen om in kaart te brengen bij welke bedrijven in de regio de komende jaren medewerkers met pensioen gaan en wat voor opleiding er nodig is om de vacatures die zo ontstaan in te vullen. Op die manier kan worden bepaald waar kansen liggen voor jongeren op de arbeidsmarkt. Zo helpt de jeugd niet alleen zichzelf, maar ook de toekomstige generatie.

Bij wijze van steunbetuiging zetten de wethouders Wil Luchjenbroers van Borger-Odoorn, Geert Roeles van Coevorden en Ton Sleeking van Emmen onlangs hun handtekening op de subsidieaanvraag van het UWV aan het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De aanvraag is inmiddels door het UWV WERKbedrijf ingediend bij het ministerie. Eind september wordt bekend of de subsidie wordt toegekend. Als dit het geval is, kan meteen worden gestart met het project.
Provincie:
Tag(s):