donderdag, 21. oktober 2010 - 20:07

Gemeenteraad Utrecht heeft genoeg van homohaat en roept college op tot actie

Utrecht

Het bericht dat in Utrecht wederom een homoseksuele man gedwongen is zijn woning te verlaten, leidt tot reacties van ongeloof en verbijstering.
"De gemeenteraad weigert te accepteren dat er zo respectloos met de persoonlijke levensfeer van mensen wordt omgegaan.

Een stad die zich koploper noemt in de aanpak van homodiscriminatie en die een sociaal en tolerant leefklimaat in de gemeente voorstaat mag niet toestaan dat de leefbaarheid in wijken op deze wijze onder druk wordt gezet."

Deze tekst stuurde de raad op 14 juni dit jaar naar buiten. En toch gebeuren dit soort ernstige voorvallen nog steeds in onze stad.

Deze ernstige situatie zal op 4 november a.s. in de raad met het gehele college worden besproken. Het is nu echt genoeg geweest. De raad wil concrete acties vanuit de betrokken portefeuillehouders in samenspraak met politie, betrokken corporaties en de belangenverenigingen van homoseksuelen in de stad. Eerder ingrijpen is nodig waarbij niet het slachtoffer maar de dader wordt aangepakt.

Discriminatie, intimidatie en geweld tegen homoseksuelen moet met krachtig optreden worden bestreden.

De gemeenteraad roept alle bewoners van Utrecht op om incidenten te blijven melden bij de politie 0900 — 8844 of bij Meld Misdaad Anoniem 0800 — 7000.

In de raadscommissie Mens & Samenleving van 25 oktober zal een eerste reactie aan de burgemeester en coördinerend wethouder Everhardt worden gevraagd.
Provincie:
Tag(s):