vrijdag, 11. juni 2010 - 14:50

Gerard B. niet langer verdachte moord

Oldenzaal

Het onderzoeksteam dat zich bezighoudt met de moord op Diana Winkel te Oldenzaal, merkt de in oktober 2009 als verdachte aangehouden Gerard B. uit Oldenzaal niet langer aan als verdachte. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag laten weten.

Op vrijdag 24 oktober 2008 werd het levenloze lichaam van Diana Winkel aangetroffen in haar woning aan de Hengelosestraat in Oldenzaal. Het Team Grootschalige Opsporing van Politie Twente was vanaf dat moment volop bezig met het onderzoek naar de doodsoorzaak.

Op dinsdag 27 oktober 2009 werd de toen 48-jarige Gerard B. uit Oldenzaal in zijn woning aangehouden. Hij werd er van verdacht betrokken te zijn bij de gewelddadige dood op Diana Winkel. Enkele weken later is hij weer op vrije voeten gesteld. Destijds is aangegeven dat hij wel verdachte blijft in deze zaak.

Na de aanhouding en vrijlating van B. is het technisch onderzoek in brede zin voortgegaan. Totnogtoe is uit dit onderzoek geen betrokkenheid gebleken van Gerard B. bij de moord op Diana Winkel.

De Officier van justitie zal om die reden op korte termijn aan de rechter-commissaris verzoeken om het gerechtelijk vooronderzoek tegen B. te sluiten.
Provincie:
Tag(s):