woensdag, 31. maart 2010 - 9:22

Gesignaleerde rijinstructeur 'meldt' zichzelf

Naarden

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft dinsdag 30 maart 2010 omstreeks 11.40 uur proces-verbaal opgemaakt tegen een 28-jarige rijinstructeur uit Almere.

De man gaf les terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. De leerling vervolgde de les met een vervangende instructeur.

De lesauto parkeerde op de parkeerplaats ‘Ronduit’ langs de A1 in de gemeente Naarden, voor de mobiele kantoorunit van de verkeerspolitie Ouder Amstel.

Bij controle van het kenteken bleek dat de tenaamgestelde stond gesignaleerd. Zijn rijbewijs was sinds 22 april 2009 ongeldig verklaard in verband overmatig alcoholgebruik. Bij nadere controle bleek dat de tenaamgestelde daadwerkelijk rijles gaf. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor dit misdrijf uit de Wegenverkeerswet.

Tijdens deze verkeerscontrole zijn tijdens 41 staandehoudingen twee auto’s gesignaleerd voor de Belastingdienst, bleek één auto niet verzekerd en is 31 keer proces-verbaal opgemaakt voor uiteenlopende verkeersovertredingen.

Bij het tankstation ‘De Hackelaar’ langs diezelfde A1 assisteerde de verkeerspolitie medewerkers van een ziekenauto die hun handen vol hadden aan een doorgedraaide patiënt.
Provincie:
Tag(s):