zondag, 12. december 2010 - 12:08

Gestolen auto duikt op bij alcohol controle

Delfzijl

Agenten hebben zaterdagavond op het Zwet in Delfzijl tijdens een alcoholcontrole een gestolen auto teruggevonden. De auto reed richting de controle. Agenten zagen dat het de witte Volkswagen Golf (TJ-TR-61) was die eerder die ochtend gestolen was in Delfzijl. De bestuurder zag de controle, reed hard achteruit en ging er vandoor.

Motorrijders gingen er achteraan. Bij de fietsbrug over het Damsterdiep wilde hij over de brug heen rijden. Daar kon hij echter niet verder. Hij reed weer met hoge snelheid achteruit en reed hierbij in op twee motorrijders. Hij raakte hen net niet. Hij reed vervolgens het gras in en stopte ‘zijn’ auto. De bestuurder, een 18-jarige jongen uit Delfzijl, werd aangehouden. De agenten doen aangifte. De auto gaat terug naar de eigenaar.

Tijdens de alcoholcontrole moesten 567 bestuurders een blaastest doen. Twee beginnend bestuursters uit Delfzijl reden onder invloed: en 39-jarige vrouw bleek ruim 0,8 promille alcohol in haar bloed te hebben en een 19-jarige vrouw had ruim 0,45 promille alcohol in haar bloed. Tegen de vrouwen wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook werden vijf automobilisten bekeurd voor te hard rijden. Een van hen reed 109 km/uur, terwijl daar 50 km/uur is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):