woensdag, 4. augustus 2010 - 11:54

Getuigen gezocht zware mishandeling Groot Gaastmeer

Heerenveen

De politie zoekt getuigen van een zware mishandeling waarbij een 72-jarige man ernstige letsel opliep. De 72-jarige inwoner van Heerenveen kwam zondag omstreeks 14.00 uur met zijn zeiljacht “Victoir” aan bij steiger FL18G in een insteekhaven van het Groot Gaastmeer.

Naast hen lagen twee kruisers met opvarenden die op dat moment in beschonken toestand verkeerden. Rond 17.00 uur werd er overlast door beiden veroorzaakt. Dit werd dusdanig vervelend dat de 72-jarige man beide partijen verzocht om het wat rustiger aan te doen. Dit werd door de verdachten niet op prijs gesteld wat ontaardde in een forse mishandeling waarbij de Heerenvener meerdere keren tegen zijn hoofd werd geslagen, met ernstig letsel tot gevolg.

De hoofdverdachte is een man, 40+ jaar oud, die voer op een witte kruiser met de plaatsnaam “Esch” als opschrift. De verdachte was in gezelschap van een vrouw die ook in dezelfde leeftijdscategorie valt. Tevens was de hoofdverdachte in gezelschap van een koppel van omstreeks 60+ jaar oud, die voer op een kruiser met de plaatsnaam “Mannheim” als opschift.

De politie wil graag in contact komen met getuigen die mogelijk iets gezien hebben of anderszins informatie over deze mishandeling hebben. Zij kunnen de politie bellen via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook als u de witte kruisers met de plaatsnaam "Esch" en/of "Mannheim" ziet varen, hoort de politie dat graag van u.
Provincie:
Tag(s):