maandag, 7. juni 2010 - 13:54

Gevaarlijk rijdend duo in auto zwaait met mes en vuurwapen

Hengelo

Een 20-jarige man uit Hengelo en een 21-jarige vrouw uit Borne werden zondagavond 6 juni aangehouden, omdat zij met een mes en een vuurwapen bedreigingen hebben geuit naar een 23-jarige man. Dit heeft de politie maandag laten weten.

Zondagavond 6 juni omstreeks 21.45 uur kreeg de politie melding van een bedreiging op Het Plein in Hengelo. Een automobilist vertoonde zeer gevaarlijke capriolen op de parkeerplaats door met hoge snelheden te rijden, rondjes te draaien en te slippen.

Toen een 23-jarige man uit Hengelo hier iets van zei stapte een vrouw uit de auto en bedreigde de man met een mes. Toen de automobilist langs de man reed richtte hij een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en bedreigde de 23-jarige met de dood. De politie werd ingeschakeld.

Op de Europalaan werd de auto aangetroffen en werden de bestuurder, een 20-jarige Hengeloër en de bijrijdster, een 21-jarige vrouw uit Borne aangehouden. In de woning van de vrouw werd een mes en enkele luchtdrukwapens en een siervuurwapen aangetroffen.

Bij de 20-jarige werd in de woning een gasalarmgeweer en een vuurwerkpistool aangetroffen. Alle wapens werden in beslag genomen. De 20-jarige en de 21-jarige zijn voor verder onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):