donderdag, 4. november 2010 - 10:01

Gevangenisstraf voor grooming op internet

Middelburg

De rechtbank Middelburg heeft woensdag een 28-jarige verdachte veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar voor het seksueel misbruiken van een 11-jarig meisje.

Daarnaast is de verdachte veroordeeld voor het via de computer benaderen van dat 11-jarig meisje en van een 9-jarig meisje met als doel een ontmoeting te regelen om ontucht te plegen (grooming). Tenslotte is verdachte veroordeeld voor het downloaden en bewaren van kinderporno op zijn computer.

De verdachte heeft via het virtuele spel Habbo hotel beide meisjes benaderd. Het 11-jarig meisje is op enig moment akkoord gegaan om de verdachte te ontmoeten. Bij de ontmoeting heeft de verdachte het meisje seksueel misbruikt. Ook bij een tweede ontmoeting is het meisje opnieuw misbruikt.

Verdachte heeft naast de gevangenisstraf een bijzondere voorwaarde opgelegd gekregen. Gedurende de proeftijd zal verdachte zich gedragen naar de aanwijzingen die door de Stichting Reclassering Nederland worden gegeven. Daarvan zou onderdeel kunnen uitmaken een behandeling in een instelling gericht op zedendelinquenten. Daarnaast moet de verdachte de benadeelde partij, als voorschot op de schade, een bedrag van 3.434,- betalen.
Provincie:
Tag(s):