vrijdag, 10. september 2010 - 15:51

Gevonden voet is van vermiste Duitser

De politie heeft in het onderzoek naar een gevonden voet de herkomst van deze vastgesteld. ‘Uit afgenomen DNA blijkt dat het lichaamsdeel is van een 70-jarige man uit Duitsland’, meldt de politie vrijdagmiddag.

De man is op 14 december 2009 in Duitsland als vermist geregistreerd. De recherche heeft inmiddels de Duitse politie in kennis gesteld. ‘Voor zover nu bekend is er geen sprake van een misdrijf’, meldt de politie.

Bij vermissingen is het gebruikelijk dat een DNA-spoor van een vermist persoon wordt bewaard. Van de gevonden voet is ook een DNA-spoor veiliggesteld. Dit spoor is vergeleken met de opgenomen DNA-sporen van vermiste personen zowel in Nederland als in het buitenland. Daaruit kwam de overeenkomst met het spoor van de 70-jarige man uit Duitsland.

Op woensdagmiddag 1 september 2010 kwam bij de politie een melding dat honden in het water in de buurt van de jachthaven Strijensas een voet hadden gevonden. De politie Zuid-Holland-Zuid schakelde het dregteam in van het Korps landelijke politiediensten.

De leden hiervan zochten op donderdag 2 en vrijdag 3 september 2010 met een speciale speurhond, een helikopter en sonarapparatuur het water af. Bij deze zoektocht is verder niets gevonden.
Provincie:
Tag(s):