woensdag, 29. september 2010 - 20:36

Gevonden voet op strand Terschelling is van Engelsman

Terschelling

Gezamenlijk onderzoek van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en de Engelse politie in Hull heeft uitgewezen dat de voet die op zaterdag 11 september werd gevonden op het strand van Terschelling, afkomstig is van een man uit Hull die sinds november 2008 als vermist is opgegeven. Dit heeft het KLPD woensdagavond laten weten.

Wandelaars troffen op het strand van Terschelling de restanten van een voet aan in een schoen. De Waterpolitie van het KLPD startte een onderzoek en kwam er via de schoenfabrikant al snel achter dat de Engelse politie een maand eerder op het strand van Hull een zelfde schoen met de restanten van een voet hadden aangetroffen.

Het betrof in Engeland een rechter voet en op Terschelling een linker voet. In Engeland en in Nederland werden vervolgens van de beide voeten dna-profielen gemaakt die nu vergeleken zijn met de gegevens in de dna-database van vermiste personen in Engeland. Daarbij kwam vast te staan dat beide voeten afkomstig zijn van een man die sinds november 2008 als vermist is opgegeven.

De Engelse politie heeft gesproken met personen die verklaringen hebben afgelegd over de omstandigheden waaronder de man destijds is verdwenen en denkt vooralsnog niet aan een misdrijf.
Provincie:
Tag(s):